lördag 28 juni 2014

Kinkig hortensia & loppis hemma

  Hortensia är en av mina favoriter bland krukväxterna! Så vacker och romantisk i sitt överflöd av blommor. Men det är en något kinkig primadonna tycker jag;) Det räcker att det går nån timme från man såg den pigg och kry, tills den ser ut att alldeles lida törstdöden. Förskräckt skyndar man sig att vattna, rädd att det ska vara försent!

Så vattnar man i panik och så tar det bara en liten stund och man kan pusta ut, för den klarade sig den här gången också! Puh!

 Förutom att vattna primadonnor;) har jag varit på loppis hemma hos mig själv igen! Kombinationen samlarmani sedan minst 25 år, och dåligt minne gör att det ständigt dyker upp nyheter ur mitt förråd:)
Som den här kannan till exempel, nästan onödigt söt om ni förstår hur jag menar! 10 poäng av 10 möjliga på söthets-skalan med sina fina former och små gröna diskreta blommor. Tänk vilket tur jag har som hade så god smak då nån gång för längesedan när jag köpte den, hihi:)
 

1 kommentar:

  1. Jodå, jag har dödat några primadonnor i min liv...jag klarar inte så vackra och kinkiga blommor, det är bara att inse.
    Nu blev jag riktigt full i skratt, jag har också den förmågan att glömma vad som redan finns! Visst är det bra att fortfarande ha samma smak också. Din kanna är verkligen söt, lite extra också med blommor på insidan.

    Kramar
    Cia

    SvaraRadera